Varmtvannsbereder

Vi hjelper deg å velge en varmtvannsbereder som passer deg.  Visste du at man bør sjekke varmtvannsberederen hvert 5. år? På gamle beredere er dette spesielt viktig.

Gratis befaring

Vi tilbyr gratis befaring ved rehabilitering av bad og varmepumper. Kontakt oss!

bestill gratis befaring

Varmtvannsberederens levetid

Levetiden på varmtvannsberedere varierer, men vi anbefaler alltid å bytte om den er eldre enn 20 år.  De fleste venter med å sjekke eller bytte varmtvannsbereder til etter en skade har skjedd. Dette er ikke lurt. Konsekvensene av lekkasje kan nemlig bli svære, særlig hvis varmtvannsberederen er innebygget. Mange eldre modeller mangler vannstoppventil, og da kan skadeomfanget bli omfattende i gulv, byggkonstruksjoner og etasjen under før lekkasjen oppdages.

Sjekk varmtvannsberederen

Er du usikker på om din varmtvannsbereder fungerer som den skal? Kontakt oss og bestill Vannsjekken. Da kommer vi hjem til deg og sjekker varmtvannsberederen og tilhørende VVS-opplegg. Hvis vi oppdager feil og mangler tidlig, kan det spare deg for store kostnader.

Velg riktig størrelse

En effektiv varmtvannsbereder i passe størrelse i forhold til ditt forbruk, er en god investering. Men hvilken størrelse bør du gå for? Du finner varmtvannsberedere på fem liter og helt opp til 300 liter. Du bør velge størrelse etter hvor mye varmtvann husholdningen din bruker. En generell anbefaling ut fra antall personer i boligen er: 

  • 120 liter: 1-3 personer
  • 200 liter: 3-4 personer
  • 250 liter: 4-5 personer
  • 300 liter: 5+

Hvor bør varmtvannsberederen stå?

Plassere varmtvannsberederen i et rom med sluk. Hvis dette ikke er mulig, kan du plassere den under kjøkkenbenken. Det er viktig å montere en lekkasjestopper samtidig, for å forhindre lekkasje og vannskader.  Hvis varmtvannsberederen er langt unna servant- og dusjkraner, tar det litt lengre tid før du får varmt vann i kranene. For å unngå dette kan du montere en ettervarmer. Da får du varmt vann med en gang.

Valg av modell

Velg en varmtvannsbereder av et velkjent merke, som du vet leverer kvalitet. Vi anbefaler at du velger en rustfri type med høy energieffektivitet og lavt varmetap. Da unngår unødvendige strømkostnader.  Visste du at to av tre norske husstander har en OSO varmtvannsbereder hjemme? 

Stående, vegghengt eller liggende varmtvannsbereder?

Det er vanligst med stående modeller. Disse fungerer godt i rom med normal takhøyde. En vegghengt varmtvannsbereder er lurt å velge hvis du trenger mer gulvplass.   Dersom takhøyden er lav, bør du gå for en liggende varmtvannsbereder. For eksempel i krypkjellere, i rom med skråvegger eller under trapper.

Få hjelp med monteringen

Det kreves at faglærte rørleggere monterer varmtvannsberedere. Våre dyktige og hyggelige fagfolk monterer den gjerne for deg!

Hva er prisen for en varmtvannsbereder?

Prisen for varmtvannsberedere varierer avhengig av størrelse, kapasitet og effektivitet. Våre koster fra ca. 5 000 kr og oppover. Kostnad for montering kommer i tillegg. Blant våre "Ferdig skifta"-produkter finner du OSO Hotwater varmtvannsbereder på 200 liter. Den får du ferdig levert og montert for 7 990 kr.

Våre leverandører

Varmtvannsberederne fra OSO er av høy kvalitet og med en uslåelig levetid. De har markedets laveste varmetap og er designet for maksimal effektivitet. Det gir deg en bereder med lavt strømforbruk. Du har 5 års reklamasjonsrett med OSO-beredere, ved installasjon av autorisert rørlegger. Les mer om OSO Hotwater

Høiax har Norges bredeste sortiment innenfor varmtvannsberedere, med en effektiv isoleringsteknikk som gir minimalt varmetap. Høiax varmtvannsberedere har lang levetid, og du har reklamasjonsrett i 5 år ved installasjon av autorisert rørlegger. Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe, eller besøk oss i vår butikk sentralt i Brumunddal. Les mer om Høiax

Kontakt oss